geen Carnaval in 2021

In de gemeente Hulst gaat het carnaval 2021 niet door. Dat heeft burgemeester Jan-Frans Mulder – na overleg met de Veiligheidsregio Zeeland – besloten. Het was een lastig en vervelend besluit. Het gemeentebestuur is echter van mening dat carnaval niet op een verantwoorde manier kan worden georganiseerd binnen de geldende coronamaatregelen.

Burgemeester Jan-Frans Mulder besloot de knoop nu door te hakken om de vele verenigingen duidelijkheid te geven. Dit is ook uit respect voor de verenigingen en de vele vrijwilligers. Zij verdienen het om tijdig te worden geïnformeerd.

Carnaval kun je niet een beetje vieren
Dat is het standpunt van het gemeentebestuur van Hulst. Carnaval is in de gemeente Hulst jaarlijks een groots en uitbundig ontmoetingsfeest. Dat feest is onmogelijk in tijden van corona. Een polonaise op 1,5 meter afstand, een carnavalsfeest zonder hossende mensen; dat bestaat niet, aldus het Hulster gemeentebestuur.
Ook het enkel laten doorgaan van de carnavalsoptochten is geen goed idee. Carnavalsoptochten zijn geen bloemencorso’s waar mensen na afloop rustig huiswaarts keren. De optochten worden omringd en gevolgd door festiviteiten; veelal ook in en om de horeca. Ervaring leert ondertussen hoe moeilijk het is om de coronaregels in de horeca steeds goed na te leven. Dat afgezet tegen het karakter van een carnavalsfeest maakt duidelijk dat het carnaval 2021 niet kan doorgaan.  

Het gemeentebestuur betreurt het carnaval 2021 niet kan doorgaan. Het coronavirus veroorzaakt meerdere beperkingen dan ons allen lief is. Dat staat buiten kijf.

Prins Christian den Eerste

Christian zit sinds 2017 in de raad van 11, op 11 november 2018 heeft Christian de taak van Prins over genomen van Patrick Hemelaar