Prins

Prins christian (Christian de Letter)

Woord van de Prins:

Beste Ratten en Ratinnen,

“Waor komde gij vandoan?”


Een goede vraag, ik zal mij eerst eens voorstellen. Voor hen die mij nog niet kennen mijn naam is Christian de Letter. Oorspronkelijk kom ik uit Koewacht maar in 2016 verhuist naar ut Stjieen.

Van kleins af aan keek ik elk jaar uit naar Carnaval. Eerst mee doen op eigen dorp voor de prijzen en toen ik groter werd op het fietsje naar de grote optocht OP UT STIJEEN gaan kijken.  In 2016 werd ik gevraagd door onze Inspecteur Peter-Paul Boeding om bij de raad te komen, door een jaar als aspirant mee te gaan ben ik natuurlijk blijven plakken. 

Na lang denken en overleggen ben ik 11-11 op ludieke wijze verkozen. Het was een speciale avond waar we afscheid hebben genomen van Prins Pim 1. Graag zou ik Prins Pim 1 willen bedanken voor alles wat hij met liefde voor het dorp en de carnaval heeft gedaan.  Het is super om te zien dat Patrick, Adri, Tinus en Ronny ons blijven helpen en ondersteunen met de organisatie van de carnaval.

De laatste jaren wordt het steeds moeilijker met nieuwe raadsleden te vinden. Iedereen is dan ook van harte welkom om eens te kijken hoe het werkt bij ons in de raad. Het zou leuk zijn dat er weer wat nieuwe gezichten bij komen. Dit jaar is er zo een nieuw fris gezicht bij gekomen Renaat Burggraeve, van harte welkom.  

Elk jaar hebben we weer iets nieuws, vorig jaar een nieuwe geverfde wagen, en dit jaar …?  Een Sjaaaaaaaaaaaaaaal. Laat jij zien dat je VAN UT STJIEN KOMT. De Sjaals zijn te bestellen bij onze raadsleden en kosten €11,11.

Tot slot wil ik alle wagenbouwers, groepen, duo’s  en individuelen veel succes wensen met de voorbereidingen voor de komende carnaval. Naast de verenigingen wens ik ook de horeca veel succes met hun voorbereiding. Graag wil ik iedereen die er voor gaat zorgen dat carnaval 2019 op Stjieen weer vlekkeloos gaat verlopen bedanken.

Ik wens iedereen een fijne carnaval toe!

Tot zaterdag 2 maart !

ALAAF ALAAF ALAAF !

Prins Christian den eersten.